CategoriesДомениИнтернет

Бесплатни домени [2]

У чланку који сам писао још у децембру прошле године, представио сам доста бесплатних домена, од којих су неки у међувремену угашени, пред гашењем, уводе наплату, или су бановани од стране Гугла, (дакле не могу се наћи у Гугл претрази), што их чини практично невидљивим.Погледајмо шта се дешавало са доменима са те листе…

CategoriesДомени

Подешавање домена

Скоро сви сервиси за регистрацију бесплатних домена нуде 3 начина да домен „усмерите” ка свом сајту, односно да када неко укуца вашу адресу (или кликне на њу) да буде усмерен на ваш сајт (јер је ваш сајт тренутно на домену који је додељен приликом регистрације бесплатног хостинг налога а такви домени често нису ни мало лепи).

Ево појашњења сва 3 начина:

CategoriesДомени

Бесплатни домени

Поред плаћених домена (типа .com, .net, .rs итд.) на интернету можете наћи и неколико бесплатних домена за ваш сајт/форум/блог. Углавном су то домени другог нивоа (xx.xx, xx.xxx), али има и пар домена првог нивоа.
Ако имате озбиљнији сајт са закупљеним хостингом, моја је препорука да купите неки од плаћених домена, јер они ипак делују много професионалније , лакше се памте, боље се рангирају на претраживачима, а морам напоменути и да су вам са бесплатним доменима нека врата на интернету затворена :). Али ако имате мање озбиљан пројекат на бесплатном хостингу или на пример сајт за „вежбање”, (или лични блог као ја) препоручујем вам коришћење неког од бесплатних домена.

ВАЖНА НАПОМЕНА: У међувремену су неки домени укинути, неки променили начин пословања (увели наплату), саветујем да након овога погледате овај чланак у ком сам ажуррирао информације о неким доменима.

У наредном делу текста можете видети 14 бесплатних домена и неке основне информације о њима (можете погледати како подесити домене у овом чланку) :