CategoriesДомени

Подешавање домена

Скоро сви сервиси за регистрацију бесплатних домена нуде 3 начина да домен „усмерите” ка свом сајту, односно да када неко укуца вашу адресу (или кликне на њу) да буде усмерен на ваш сајт (јер је ваш сајт тренутно на домену који је додељен приликом регистрације бесплатног хостинг налога а такви домени често нису ни мало лепи).

Ево појашњења сва 3 начина:

Изглед главног менија на већини сервиса наведених у овом чланку:

1.) Редирекција (у даљем тексту URL forwarding)-најједноставније и препоручљиво за почетнике. Потребно је само да унесете тренутну адресу вашег сајта и при клику на нову адресу посетилац ће бити усмерен ка вашем сајту. Наравно, овај начин има и својих мана, favicon вашег сајта ће (вероватно) бити промењен, сајт ће се (у већини случајева) спорије учитавати, као и још пар проблема проузрокованих тиме што овај начин ваш сајт практично приказује у оквиру (frame).

2.) Подешавање DNS сервера-није нарочито тешко, потребно је да унесете адресе name сервера вашег хостинга (обично можете пронаћи информацију на форуму за продршку вашег хостинг провајдера). Учитавање сајта ће бити брже и у бровсеру ће бити приказан ваш favicon. Наравно, у Control Panel-у свог хостинга је потребно да додате нови домен под AddOn Domains. Ако вам је потребно још напредних функција, погледајте следећи начин.

3.) Подешавање DNS Zone Records (записа)-најнапреднији начин. Помоћу њих можете да мапирате IP адресу, подесите податке мejл сервера.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *