CategoriesИнтернетСофтвер

Microsoft купује Skype

Јуче у току дана је Вол Стрит Журнал пренео да постоји могућност да MS изврши највећу своју највећу аквизицију до сада – да купи Skype за 8.5 милијарди долара. Данас је та информација потврђена од стране неименованих извора, а актери би требало сутра да изађу у јавност са званичном потврдом о куповини.

Да напоменем да Skype тренутно има дуг од око 680 милиона долара, али и то да има базу од 663 милиона регистрованих корисника.

Претходно су кружиле гласине да су за куповину заинтересовани гиганти попут Google и Facebook, али никакви конкретни кораци нису предузети.

А шта би корисници могли да очекују? По мом мишљењу, ова куповина ће корисницима ићи на руку, софтвер би требао да буде визуелно и функционално побољшан имајући у виду знање и програмере које MS поседује. Према неким коментарима, негативна последица ове куповине  би можда могло бити укдање подршке за неке платформе (Mac, Linux), али ја лично не верујем да би себи смањивали потенцијално тржиште.

За сада су у оптицају разне претпоставке и теорије, али шта ће заиста донети највећа куповина у историји MS-a рећи ће време.

Коришћени извори:

All things digital

This Is My Next

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *