CategoriesWordPressДогађаји

WordCamp Europe 2019 – Берлин

WordCamp који се ове године одржао у Берлину, привукао је више од 3200 посетилаца. На овом, као и на претходном у Београду, сам учествовао и пренећу вам пар утисака из престонице Немачке.

Поред многих радионица, предавања и говора којима можете присуствовати током 3 дана, главни догађај и говорник који привлачи највише пажње је свакако Мет Муленвег – творац WordPress платформе. Ове године је причао о Гутенбергу, који је постао доступан на Друпал платформи, додацима за исти, и другим стварима углавном везаним за Гутенберг, без неких већих новости или најава. Занимљив део су и питања која људи из публике могу на лицу места упутити Мету директно – а ту се често нађу и агресивна или превише опширна питања која углавном добију духовит одговор.

Једна од ствари које нису баш одушевиле је храна – не баш велики избор исте (осим можда за вегане и вегетеријанце). Неки не баш класични избори на менију нису успели да подмире све потребе људи из Србије. Претходни WCEU у Београду је био далеко бољи по овом питању.

Хотел Естрел се пооказао као солидан избор локације, релативно га је једноставно пронаћи и испуњава потребе за простором. Делује да су и излагачи и посетиоци били задовољни.

На WCEU у Берлину је дошао и значајан број људи из српске WP заједнице, било самостално или као представници својих компанија. Да наведем неке: GoDaddy, Qode Themes, TMS…

Наредне, 2020. године WordCamp Europe се одржава у Португалији -у граду Порто. То значи нешто дужи пут за људе из Србије али и прилика да се посети држава коју можда већина никада није ни посетила – ово је одличан повод.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *