CategoriesЗарадаИнтернет

Зарада на интернету [2]

Пар месеци после првог чланка (обавезно прочитајте и њега: линк), желим да представим још неке начине зараде које интернет нуди. Наравно, поново наглашавам: не радим ово да бих остављао afillitate линкове, наводио некога на неки сајт или регистрацију, и слично, већ да бих реално представио могућности зараде на интернету као и заблуде везане за њих.

FOREX (Foreign Exchange) је међународно тржиште валута где се врши конверзија различитих валута на основу тренутне понуде и потражње. Све се обавља преко интернета, а за демо налоге (као и праве) се пријављујете код форекс брокера. У  почетку морате  учествовати у демо верзији система како би схватили све и вежбали, па тек затим са правим новцем ући на право тржиште. Није потребна велика почетна сума. Више информација о свему томе овде. Постоје и разне домаће и стране интернет заједнице посвећене форексу. Моје мишљење је да ово може бити добар извор прихода људима са претходним искуством у овој или сличним областима, као и да је проценат успешности прилично мали. Дакле, ако желите да уложите „прави“ новац, будите сигурни да знате шта радите.

Скраћивање линкова ово у ствари и није зарада самим скраћивањем, већ промовисањем тих скраћених линкова. То у пракси ради овако: отворите налог  на неком сервису за скраћивање линкова који нуди плаћање (Ad Fly, Linkbucks, Ity.im, Lnk.co итд.), скратите адресу неког сајта  и остављате тај скраћени линк где год замислите, тако да ће кад неко кликне на њега прво појавити реклама, па након неколико секунди и страница чију сте адресу скратили (или банер на врху те странице, у зависности од тога шта сте изабрали приликом скраћивања линка). За тај клик ви добијате одређену (веома малу) количину новца, која зависи од тога из које је земље посетилац који је кликнуо линк (западне државе-већа исплата по клику). С обзиром да вам је потребно мноогоо кликова да би зарадили један једини долар, нема много смисла радити ово осим ако немате неки ефикасан начин на који би промовисали своје линкове широком кругу људи.

Зарада uploadom са опцијом попуњавања анкете. Као што сам помињао у прошлом чланку,  неки сервиси за дељење фајлова (Hotfile, RapidShare, MegaUpload итд.) нуде опцију да пошаљете фајл на њихов сервер, и да вам они плате за сваки пут кад тај фајл неко скине. Ово је мало другачији начин, ко жели да скине фајл мора да попуни анкету. Дакле, акценат није на самом uploadu већ на томе да анкета буде попуњена (због тога је и ограничење за максималну величину послатог фајла само 200 мегабајта). Предност овог начина је то што се постижу далеко веће исплате него што је то случај са класичним сервисима. Постоји више сајтова који се баве овим, један од најпознатијих је ShareCash.

Зарада uploadom слика ради у ствари тако што ви неке слике (фотографије, било шта) пошаљете на сервер и делите их по друштвеним мрежама, форумима или било где другде. Плаћа се обично по 1000 приказа те слике. Дакле, циљ је да их што више људи прегледа. Обратите пажњу, неки од ових сервиса су бановани на доста форума. Неки од познатих сајтова који нуде овај начин зараде су Shareapic i Imagetwist.

Начини исплата на већини сервиса су следећи: PayPal (на жалост, још увек није могуће за Србију, па морате користити алтернативне методе), AlertPay и/или MoneyBookers.

Као и увек, морам да напоменем да пре него што одлучите да се пријавите на неки од наведених сајтова и правите профит, обавезно проверите искуства других људи. Неретко се дешава да сајт не исплаћује новац, или се брзо угаси. Зато – Гуглајте…

 

Један коментар на “Зарада на интернету [2]”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *