CategoriesИнтернет

Google+ алати

После десетак дана проведених тестирајући нову друштвену мрежу Гугл Плус, и одличних  утисака и закључака о истој, хоћу да вам представим неке алате који могу да олакшају коришћење нове мреже и да уштеде време:

 Gplus.to је сајт на ком можете скратити  линк  вашег Г+ профила. Пример: оригинални линк: https://plus.google.com/u/0/102392022714924202659/posts – после скраћивања постаје: gplus.to/johnnynt. Веома корисно приликом дељења линка профила пријатељима. Ту су још овај и овај сајт, са истом наменом.

Google+ Statistics На овом сајту можете видети рангирање чланова Плуса према броју пратилаца и према броју људи у круговима. Наравно, можете пронаћи и себе, кликом на next page  у доњем левом углу. Ако се пријавите помоћу свог Г+ id броја, могуће је пратити кретање броја пријатеља и пратилаца вашег профила током времена. Убедљиво први по броју људи који су га додали у своје кругове је Mark Zuckerberg (или како волим да кажем: Шећерберг).

Један занимљив детаљ је и однос броја корисника мушког и женског пола: 87% : 11%.

 ДОДАТО 13.07: Find People on Plusсајт поред могућности да нађете људе према њиховом имену, статусу везе, локацији, занимању итд. нуди и доста интересантних статистичких података представљених графиконима. Веома занимљиво, препоручујем да погледате.

 Додаци за прегледаче вам могу олакшати приступ неким опцијама у Плусу, преводити постове, зумирати фотке, једноставно речено-олакшати живот. Овде ћу навести само неке: Google+ Manager за FF (Г+ мени, скраћивање линкова, тастатурне пречице за лакше приступање многим странама у Г+), Facebook Friend Exporter за Chrome (можете сачувати своје контакте са Фејбука, за сада не ради јер је блокиран од стране Фејсбука, али најављено је да ће то бити поправљено),Google+Facebook за Chrome, FF и IE (омогућава да видите свој Фејсбук стрим унутар Плуса), Surplus за Chrome (доста корисних функција, између осталог и приказ Г+ нотификација на десктопу), Google+ за Оперу (приказ мобилне верзије сајта у Опери). Поред ових, постоји још доста додатака који обављају неке специфичне задатке, али о њима у неком другом чланку.

Google Takeout Као што се из назива да закључити, ово је Гуглов алат, којим можете сачувати контакте и кругове из Плуса, а поред тога можете „извући“ и мејлове и контакте из Гмејла, албуме из Пикасе, податке из Buzz-a, податке са стрима… Веома користан алат и за сваку похвалу је омогућавање корисницима да своје податке и контакте сачувају и користе у неке друге сврхе.

Google Plus Invitations Сајт је замишљен као заједница чији ће чланови помагати једни другима да добију позивницу за Гугл плус. Ту би требало и да буду новости о Г+ пројекту, као и савети.

Migratr
Програм уз чију помоћ можете једноставно и брзо премештати ваше фотографије и галерије са  10 различитих сајтова на Гугл плус, а можете вршити трансфере и између свих подржаних сајтова, све то у 6 једноставних корака.

Бесплатне +1 иконице Неколико одличних икона које можете бесплатно користити у некомерцијалне сврхе.А овде можете наћи и бесплатне векторе.

То су неки најзначајнији сервиси и алати којима се можете бесплатно служити. С обзиром на то да је Г+ тек започео своје битисање на интернету и у нашим прегледачима, не сумњам да ће се временом број сајтова, апликација, додатака нагло повећавати.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *