CategoriesИнтернет

Онлајн видео конверзија

Желите да конвертујете видео снимак да би могли да га користите на мобилном телефону и осталим  преносним уређајима а не желите да се бакћете са разним пrограмима за конверзију? У следећем чланку можете видети упoредни приказ 4 најбољa сајта за онлајн конвертовање видео снимака. За упоређивање сам изабрао 8 параметара који представљају неке основне информације које би требало узети у обзир при одабиру жељеног сервиса.

Краћи опис параметара датих у табели:

Локално слање-могућност да на конвертовање шаљете фајлове са свог рачунара.
URL-конвертовање видео материјала са неког сајта (нпр. Youtube снимак итд.)
Величина фајла-максимална дозвољена величина улазног фајла
Улазни и излазни формати-број подржаних формата из којих се конвертује и у које се конвертује
Подржани сајтови-сајтови са којих директно можете да конвертујете снимке
Чување снимака-време које ваши снимци које сте конвертовали могу остати на серверима и чекати да их скинете.После истека овог времена они се бришу.

Сви сервиси које сам овде навео нуде опције регистровања плаћеног налога. На њима имате више простора за складиштење материјала и време које је потребно за конвертовање је доста мање. Ако користите бесплатне погодности, будите спремни на мало дуже чекање да сервис заврши посао.

Media Converter.org

Кориснички интерфејс

Овај сајт нуди једноставан и прегледан кориснички интерфејс у ком ће се свако лако снаћи. Са радом можете почети одмах, јер на овом сајту није потребна регистрација. Иако сам неколико пута покушавао са различитим форматима, сајт би при свакој конверзији избацивао грешку, тако да нисам могао да тестирам брзину рада. Ово је вероватно привремени проблем, а могуће је и да су сервери били преоптерећени.

Zamzar.com

Сајт није намењен само конверзији видео материјала, можете конвертовати гомилу других формата (листа подржаних). Zamzar има више подржаних видео формата од свих наведених сајтова. Овде такође није потребна регистрација бесплатног налога, већ одмах можете почети с радом. Све се обавља у 4 корака: одаберете фајл или унесете линк видео снимка који би да конвертујете (15 сајтова подржано), одаберете излазни формат, одаберете адресу на коју ћете примити линк за скидање фајла и наравно, кликнете на дугме за конверзију. Процес конвертовања у зависности од оптерећења сервера може да потраје мало дуже, али времена су углавном прихватљива.

4 корака

YouConvertIt.com

За разлику од осталих, на овом сајту није могуће директно конвертовати видео са неког сајта, али нуди се опција скидања снимка са сајта на рачунар (па се затим може послати на конвертовање). И овај сајт подржава конверзију разних врста фајлова, комплетну листу можете видети кликом на лик „Supported Formats“ на дну почетне стране сајта. Ако се пријавите за бесплатан налог, добијате 200 МБ за складиштење конвертованих снимака. По завршетку процеса добиајте имејл са линком за скидање видеа.Приметио сам да је процес конверзије прилично брз за један бесплатан сервис.

Изглед сајта

Movavi

Можда сте чули за истоимени програм за конверзију видео материјала-од исте компаније нам стиже и онлајн парњак, додуше са мање подржаних формата али опет веома употребљив. Приметио сам да је потребно доста времена да ваш видео стигне на ред за конверзију, што је вероватно последица великог броја корисника бесплатних услуга овог сервиса. Веома корисна је и merge опција, то јест једним потезом можете спојити до 5 снимака у један.

Од свих наведених сервиса, најбољи избор је Zamzar који иако нема ултра модеран интерфејс, нуди највећи избор формата и пристојну брзину конверзије.YouConvertIt не заостаје пуно за њим, једноставност и велики избор других формата су његови адути. Media Converter се и није баш добро показао на тесту, због честих грешака и немогућности да се ишта конвертује, међутим претпостављам да је ово тренутни проблем који ће бити исправљен. Movavi не одушевљава бројем доступних формата као ни брзином, али то је некако и за очекивати, јер очигледно компанија  предност даје истоименој офлајн апликацији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *